Akupunktúra, akupresszúra, köpölyözés, moxibustió, gyógynövény-receptek, pakolás, kínai masszázs, kínai jóga, dietetika, Feng-Shui, Qi-qong, légzésterápia, Tai-Qi.
Metabolic balance - Táplálkozás átállítási program a testsúlyunk és anyagcserénk ellenőrzésére
Metabolic balance
Helytelen, egészségtelen táplálékok bevitelével a szervezet nem jut a megfelelő tápanyagokhoz, így nincs biztosítva a kiegyensúlyozott anyagcsere, illetve az optimális hormonháztartás. Táplálkozásunk nagy részét értéktelen szénhidrátok teszik ki, szervezetünk pedig nem jut a megfelelő mennyiségű értékes növényi anyagokhoz, vitaminokhoz, nyomelemekhez. A szervezet inzulintermelésének leterhelése miatt felborul az egészséges egyensúly és megváltozik a testsúly.

Az elmúlt 20 évben orvosok, táplálkozáskutatók és informatikusok közreműködésével, kidolgoztak egy számítógépes programot, amely az "Egészséges Táplálkozás" nevet viseli és a fenti problémára a megoldást jelenti. Egy németországi orvoscsoport, vérminták, illetve laborleletek alapján személyre szabott étrendi javaslatot, egyéni diétát állít össze. Az egyénre szabott értékű, ellenőrzött táplálékbevitel kordában tartja az inzulintermelést és kiegyensúlyozott hormonháztartást, illetve egészséges anyagcserét biztosít. Az eredmény egy tartós hatású súlyszabályozás.

További információ és tanácsadás

A Metabolic Balance táplálkozás átállítási program alkalmazása során kíméletesen szabályozható a testsúly. A módszer alkalmazása során eltűnik a zsírszövet, viszont megmarad az izom és a kötőszövet. Így a fogyás nem jár ráncosodással, a bőr szép és feszes marad. Javul a testi és lelki közérzet, megszűnik a helytelen táplálkozás következtében fellépő fáradtság és levertség érzése, egészségesebb és fittebb lesz a megjelenés, emelkedik a fizikai és szellemi teljesítőképesség, javul a koncentrációs képesség.

Milyen esetekben javasolt az táplálkozás átállítása: túlsúly esetén, cukor- és zsíranyagcsere problémáknál, szív- és érrendszeri megbetegedéseknél, reuma esetén, migrénre való hajlam esetén, máj- illetve epehólyagpanaszoknál, vese- és hólyagzavarok fennállásánál, emésztési zavarok esetén, változókorban fellépő vagy egyéb hormonzavarok enyhítésére, osteoporozis esetén, asztmás rohamoknál, allergia vagy bőrproblémák esetén.