Akupunktúra, akupresszúra, köpölyözés, moxibustió, gyógynövény-receptek, pakolás, kínai masszázs, kínai jóga, dietetika, Feng-Shui, Qi-qong, légzésterápia, Tai-Qi.
Akupunktúra
Publikációk
3-1-2 meridiángyakorlat Guzrány Ferenc - Kínai diéta

A tartalomból:
- Táplálkozás és egészség
- Csecsemők és kisgyerekek egészséges táplálkozása
- Egészséges táplálkozás
- Hogyan válasszuk meg az ételeinket a TCM szerint
- Élelmiszer-határozó a TCM-dietetika szerint
- Az élelmiszerek jótékony hatásai a betegségekre
- Szomatikus és pszichikus szükségletek és azok kapcsolatai a funkciós körökkel
- Hogyan hat a kemoterápia és a sugárkezelés az agyra?
- Esetismertetések

Megvásárolható a rendelőben vagy postai utánvéttel. Megrendelés
3-1-2 meridiángyakorlat 3-1-2 Meridián-gyakorlatok
Élj száz évet egészségesen
Prof. Dr. Zhu Zong-Xiang - Dr. Zhi-Gui Qiao


A "3-1-2" Meridiángyakorlatokat Prof. Dr. Zhu Zong Xiang, a Peking-i Akupunktúrásmeridián Kutatóintézet elnöke állította össze.

Ez egy egyszerűen elsajátítható, bárhol könnyen kivitelezhető módszer, melynek segítségével mindenki önmagát egészséges állapotban, jó közérzetben tarthatja. A program kombinálja az akupontok masszírozását (akupresszúra), a Qigong-ot és a testgyakorlást.

Ha valaki tudatosan végzi a meridiángyakorlatokat nap mint nap, előnyősen fejlesztheti egészségi állapotát, és megteremti a lehetőségét egy hosszú és egészséges élet megélésének.

Megvásárolható a rendelőben vagy postai utánvéttel. Megrendelés
Először masszírozzuk meg a három ("3") akupunktúrás pontot, a Hegu, Neiguan és Zusanli pontokat naponta kétszer öt-öt percig. A japánok az akupuntúrás pontok masszírozását "akupresszúrának" nevezik. Az akupresszúra serkenti a meridiánokat és jó állapotban tartja a létfontosságú szerveket.
3-1-2 meridiángyakorlat - Hegu pont
3-1-2 meridiángyakorlat - Neiguan pont
3-1-2 meridiángyakorlat - Zusanli pont
Másodszor végezzünk egyfajta ("1") alapvető Qigong-gyakorlatot, azaz hasi légzést. A gyakorlat végzése közben csak a hasra koncentrálhatunk, semmi másra. Naponta kétszer öt-öt percen át lélegezzünk kb. négyszer-ötször percenként, a hasat használva. A hasi légzés célja a kilenc, hason keresztül átmenő meridián serkentése, valamint a - különösen az ideg- és légzőrendszerben található - szervek működésének elősegítése.

Harmadszor, végezzünk naponta egy, mindkét ("2") lábat tudatosan megmozgató gyakorlatot kb. 5-10 percig. Lehetőleg mindenki a fizikai állapotának és érdeklődési körének megfelelő testgyakorlatot válasszon ki. A testgyakorlat képes a test összes meridiánját aktiválni. Ha egyszer ezek aktívvá válnak, a meridiánok összhangba kerülnek a test összes szervével és azok funkcióival is. Ez a három fajta gyakorlat a meridiángyakorlat-program teljes sorozatát alkotja.

A könyv szerzőjével Dr.Guzrány Ferenc szerződést kötött, hogy Románia területén bemutatja és átadja ezt az öngyógyító gyakorlatot. Ha megszervezik, bárhová elmegy előadást tartani. Várjuk jelentkezéseiket!
Orvostudomány a feje tetején Orvostudomány a feje tetején
És ha mégis igaza van Hamer doktornak?
Giorgio Mambretti és Jean Séraphin


Dr Hamer korszakalkotó munkásságának lényege messze túlmutat az orvoslás keretein. Kilép abból a nézőpontból, hogy magunkra, mint áldozatokra tekinsünk, a gonosz külső ellenség, a bűnbak vírusok, baktériumok, gombák szerencsétlen áldozataira; akiket csak a fehérköpenyes felmentő seregek, az orvosok, gyógyszerészek menthetnek meg a szenvedéstől és a haláltól.

Már ideje volt egy friss szemlélet felbukkanásának, mert a valóságban az orvosok, gyógyszerészek politikusok szorgos tevékenysége ellenére, (vagy miatt) szenvedés és halál volt osztályrészünk. Tehát az Áldozat-Bűnbak-Megmentő háromszöge a szenvedést és a halált hozta nekünk a szédítő tempójú materiális fejlődés ellenére. A vak is láthatta, hogy ez az erőltetett irányvonal zsákutca, a rákkal vívott többévtizedes csillagászati kiadásokat felemésztő háború eredményeképpen nem kevesebb, hanem sokkal több ember pusztul el napjainkban nyomorultul a rákban, ráadásul lényegesen gyorsabban, mint régen.

Megvásárolható a rendelőben vagy postai utánvéttel. Megrendelés
"Az emberek nem rákban halnak meg, de nem is a kórokozoktól, vírusoktól, baktériumoktól ..., hanem a félelemtől és a kimerültségtől" Dr. Hamer

Hamer doktor felfedezései kiragadják az embert a szenvedés eme halálos háromszögéből, és új reményt adnak az Életnek. Mostmár nem úgy tekintünk az emberi szervezetre, mint ami magatehetetlenül, vesztésre ítélve vergődik a betegségek gyilkos szorításában, hanem mint egy lenyűgözően inteligens rendszerre, ahol nem történik semmi, de semmi véletlenül, ahol minden a közös nagy célt, a fajfentartást szolgálja. Ebből a nézőpontból nincs háború, nincs könyörtelen harc; a halálos ellenségeinknek tekintett mikróbák részeivé válnak rendszerünknek, fontos szövetségeseink egészségünk visszaállításában, sőt növelésében.

A betegség nem elkerülendő, legyőzendő állapot többé, hanem egy áldás. Mert a betegségnek nemcsak oka,hanem célja is van! S hogy mi lenne az? Megmenti az életünket, lehetőséget adva a súlyos érzelmi megrázkódtatás feltárására, majd feloldására. Értékes időt nyerünk, amelyet felhasználhatunk az önvizsgálatra, megkereshetjük alapkonfliktusainkat, szükségleteinket (hiszen minden egyes konfliktus egy ki nem elégített szükségletből származik), és a szükségletek mélyén meghúzódó félelmeinket. Ezeket a félelmeket aztán felszínre hozva, kezelve, feloldva nagyon értékes lépést tehetünk személyes fejlődésünkben. Ez nem jelent kevesebbet, minthogy nemcsak visszaszerezhetjük, hanem növelhetjük is egészségünket. És ez az igazi érték.

A betegség az, ami kiránt minket a mindennapi mókuskerékből, ami a figyelmünket a külvilágról magunk felé tereli. A konkrét fizikai fájdalomban vergődve, a halál árnyékában az imént még szörnyűnek tűnő súlyos érzelmi megrázkódtatás is semmiségnek látszik, elveszti súlyát. Így túl tudjuk tenni magunkat rajta, sőt átértékelhetjük egész életünket. A halálközeli élményt átélők is szinte egytől egyig gyökeresen megváltoznak, új életüket teljesen más értékekre alapozzák. Mert nem mindegy, hogy mit mondott a főnök, szomszéd, az anyós, vagy a gyerek tanítónénije, ha a nap süt, vagy az eső esik, ha énekelnek a madarak, vagy fütyül az északi szél? Az élet úgy szép ahogy van!

A hameri nézőpontból az ember áldozatból sorsa teremtőjévé válik. Ő teremti a betegségnek nevezett állapotot, és ő az aki minden betegségből kigyógyítja magát, sőt minden alkalommal erőssebbé, tisztábbá, tudatosabbá válik, mint előtte, hisz egyre jobban megismeri önmagát! S van ennél fontosabb, magasztosabb dolgunk ezen a világon? (A magyar kiadó utószava)

© 2024 akupunktura.ro Minden jog fenntartva.
Ha Ön e weboldalon található információkat, illetve a bemutatott termékeket orvosi vizsgálat nélkül, illetve kezelőorvosa megkérdezése nélkül alkalmazza, úgy az önkezelésnek minősül, ami természetesen mindenkinek jogában áll, de nem vállalhatunk felelőséget érte.